Back to Home

Artikel Gazet van Antwerpen (deel 1)

Link:

https://www.gva.be/cnt/dmf20190313_04251575/

ophefmakend-feit-uit-1973-vormt-aanzet-tot-roman-zestigers-herinneren-zich-dat-voorval-in-het-korenveld-nog-steeds

Voor wie geen abonnement heeft op GVA, hier de Word-versie van het artikel:

In het verhaal van Luc worden menselijke resten gevonden aan de Boektbrug op de grens van Berlaar met Kessel. Foto: Dirk Vertommen

Ophefmakend feit uit 1973 vormt aanzet tot roman: “Zestigers herinneren zich dat voorval in het korenveld nog steeds”

Woensdag 13 maart 2019 door Bert Provoost

 

Berlaar – Uitgeweken Berlaarnaar Luc De Keersmaecker (60) stelt zijn boek De dag van de Diamantprinses voor. Inspiratie vond hij bij ophefmakend nieuws uit 1973, toen een seksueel avontuur in een korenveld voor ophef zorgde in Berlaar. De hoofdrol in het verhaal is dan weer weggelegd voor een journalist van Gazet van Antwerpen.

“Een paar dagen geleden zijn onder de Boektbrug in Berlaar menselijke resten ontdekt. Gemeentearbeiders wilden op die plaats beginnen met het uitbaggeren van de Netebedding, toen ze bij toeval in het slib menselijke beenderen aantroffen. Het parket kwam meteen ter plaatse en de forensische experts legden vervolgens de rest van het skelet bloot.” Zo begint het boek De dag van de Diamantprinses.

“Het boek is een spannende thriller die zich grotendeels in Berlaar afspeelt. De vijftienjarige Kurt wordt er van beschuldigd een twaalfjarig meisje te hebben verkracht. De jongen slaat totaal in paniek als de politie naar hem op zoek gaat en verdwijnt op mysterieuze wijze. Meer dan veertig jaar later wordt het stoffelijk overschot van Kurt gevonden”, vertelt auteur Luc De Keersmaecker de verhaallijn.

Leave a Reply